Hoe herken en voorkom ik fraude?

Soms zullen mensen zich voordoen als EasyPark om gevoelige informatie te verkrijgen of om geld te stelen. Wij kunnen dit niet stoppen, maar wij kunnen je wel helpen met het herkennen van zulke acties, zoals phishing en smishing, om zo eventuele schade te voorkomen.

Hoe herken ik fraude?

Fraude komt voor in verschillende vormen en kan je op meerdere manieren herkennen.

Vragen om accountgegevens

Vaak proberen fraudeurs via phishingberichten of smishingberichten aan je inloggegevens te komen. Denk aan een e-mail, sms of een telefoontje in naam van EasyPark waarin gevraagd wordt naar jouw gegevens. EasyPark vraagt nooit om gevoelige informatie zoals je bankgegevens of je inloggegevens.

Vragen om geld

Alle kosten die je maakt bij EasyPark worden in een maandelijkse factuur verwerkt, die via domiciliëring of creditcard wordt afgeschreven. We vragen je dus nooit om extra geld over te maken. Controleer bij twijfel het afzend-adres en bankrekeningnummer (bij domiciliëring). Of neem direct contact met ons op.

  • Afzender facturen: noreply@parkmobile.nl
  • Rekeningnummer: NL73ABNA0524421307

Als er sprake is van phishing of smishing, fraude met gebruik van neppe e-mails of sms’jes, ontvang je een e-mail of sms die lijkt op een e-mail of sms van Parkmobile, terwijl het niet door EasyPark is verzonden. Wij versturen altijd e-mails van adressen die eindigen op @parkmobile.com of @parkmobile.be. Check daarom altijd de afzender.

Voorbeelden van neppe afzend-adressen zijn facturatie@no-replyparkmobiel.net of no-reply@park-mobiel.com. Ook worden vaak links toegevoegd die op het eerste gezicht correct lijken, maar helemaal niet naar een website van EasyPark gaan. Verwacht je geen factuur maar ontvang je die toch? Neem dan altijd contact met ons op.

Taal en vormgeving

Hoewel oplichters er steeds beter in worden, vind je meestal nog wat foutjes terug in het bericht. Een spelfout, een oud logo… Allemaal tekenen die erop duiden dat het om fraude gaat. Let wel op dat berichten die er perfect uitzien, nog steeds fraude kunnen betreffen. Let daarom altijd op alle andere punten. Onderstaand logo is het nieuwste logo van EasyPark en wordt gebruikt in onze communicatie.

Logo EasyPark België

Social media

Valse berichten kunnen ook via social media verspreid worden. Controleer daarom of de berichten op social media echt van onze Facebook, Twitter en Whatsapp komen. Dit zijn onze accounts:

Voorbeeld

Onderstaand een voorbeeld van phishing. De oplichter is hier te herkennen door foutief gebruik van stijl, taal, facturatie en een niet-kloppende link. Dit laatste kun je controleren door met je muis over de link te gaan (zie afbeelding hieronder bij 1 – niet klikken) en in de pop-up (2) zie je waar het webadres je echt naartoe brengt.

Fraude geconstateerd? Meld het ons!

Lijk je een bericht te hebben ontvangen van een oplichter, of maakt er iemand gebruik van je account die daar geen toestemming voor heeft? Meld dit dan direct bij de klantenservice. Ook als je iets verdachts ziet en twijfelt, stellen wij het heel erg op prijs als je dit met ons deelt. Je kan daarvoor altijd contact opnemen met de klantenservice.

Wij helpen je graag en doen er alles aan om je weer zonder zorgen de weg op te krijgen.

Feedback

Is uw vraag beantwoord?

Ja Beetje Nee
Bedankt voor je feedback
Bedankt voor je feedback. We helpen je graag verder. Neem hier contact met onze customer support afdeling op.
Bedankt voor je feedback. We helpen je graag verder. Neem hier contact met onze customer support afdeling op.
Er is iets verkeerd gegaan. Probeer het later nogmaals.
Helpdesk
Terug Alle vragen
Opnieuw zoeken