EasyPark Group heeft intentie om PARK NOW Group over te nemen
09 maart 2021

  • De voorgenomen overname van PARK NOW Group kan EasyPark Group de volgende, strategische stap nemen om een toonaangevende, wereldwijde en digitale mobiliteitsspeler te worden die voordeel haalt uit het combineren van eersteklas technologie en dekking.
  • De voorgenomen transactie van PARK NOW Group naar EasyPark Group zal de dekking uitbreiden van eersteklas digitale parkeer- en mobiliteitsdiensten, die toegang geven tot parkeren in zowel parkeergarages als op straat met parkeerassistentie (Find & Park), oplaadfunctionaliteiten voor elektrische voertuigen en moeiteloze in-car integratie.

Amsterdam/ 09.03.2021, de voorgenomen overname van PARK NOW Group van de aandeelhouders BMW Group en Daimler Mobility AG, opererend in België en Nederland onder de namen EasyPark en Park-line, ligt momenteel ter goedkeuring bij de relevante autoriteiten.

Onder de noemer van PARK NOW Group hebben beide eigenaren van de YOUR NOW Joint Ventures in de afgelopen jaren een wereldwijde aanbieder van digitale parkeerdiensten ontwikkeld. PARK NOW opereert onder de merken RingGo, PARK NOW, Park-line en EasyPark in elf landen. PARK NOW biedt een breed portfolio aan digitale diensten gerelateerd aan parkeren – zowel in parkeergarages als op straat – in 1100 steden. Klanten kunnen vooraf via de app online parkeerplaatsen reserveren, boeken en betalen.

EasyPark is een snelgroeiend, Europees mobiliteitsbedrijf dat automobilisten vanop afstand toelaat om in één gebruiksvriendelijke applicatie moeiteloos zowel parkeerplaatsen als oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen te vinden, beheren en betalen. Met zijn toonaangevende technologie ondersteunt EasyPark zijn gebruikers, de bedrijven waarvoor het werkt, steden en parkeerbeheerders met parkeeradministratie, planning en beheer in meer dan 2200 steden in 20 landen in Europa en in Australië. Het bedrijf is eveneens onderschreven door Deloitte als ‘Best Managed Company’ in 2019 en 2020.

Door de voorgenomen overname van PARK NOW Group kan EasyPark verder groeien en het wereldwijde trendsetter in parkeer-gerelateerde digitale diensten. De twee spelers zijn perfect gepositioneerd voor marktdekking in de Verenigde Staten en Europa. Beide dienstverleners zijn zeer toegewijd aan klanttevredenheid en delen een bedrijfscultuur die gebaseerd is op technologisch enthousiasme en een continue zoektocht naar verbetering. Ze delen dezelfde passie voor slimme mobiliteit en schonere, leefbare steden. Dankzij hun wereldwijde dekking, schaalgrootte en het geïntegreerd portfolio, is het de intentie van EasyPark om in verdere groei en expansie te voorzien en zal het in de toekomst haar klanten nog betere en meer geïntegreerde diensten aanbieden.

Esther van der Meer, Managing Director EasyPark België en Nederland: ” EasyPark, EasyPark en Park-line worden gedreven door dezelfde passie voor slim parkeren. Door onze krachten te bundelen in het aanbieden van innovatieve parkeeroplossingen aan meer klanten, steden en beheerders kunnen we onze reis richting een schonere en slimmere mobiele toekomst significant gaan versnellen.”

Bernd Reul, Country Director in België bij EasyPark zegt: “Het is fantastisch dat EasyPark nu de volgende stap kan zetten dankzij de overname van PARK NOW Group. Dit betekent dat we verder kunnen innoveren en ons dienstenportfolio in België kunnen ontwikkelen. We kunnen groeien door meer klanten en gebruikers te bereiken via onze diensten, die we blijven ontwikkelen om meer waarde te creëren voor steden, parkeerbeheerders en automobilisten. Ik kijk er enorm naar uit om dit avontuur te starten.”

Allen partijen hebben besloten om de voorwaarden van de transactie niet openbaar te maken, welke ter goedkeuring ligt bij de relevante autoriteiten.

Media contact

Parkmobile

Sjouke van Houten, PR & Communications Manager
T: +31 6 11 13 04 49
M: sjouke.vanhouten@park-now.com

Xana Bovee, account executive Team Lewis
T: +32 474 75 00 33
M: xana.bovee@teamlewis.com

EasyPark

Louise Ekman, Head of Group PR
T: +46 70 5222 117
M: louise.ekman@easypark.net

Over EasyPark

EasyPark is een snelgroeiend, Europees mobiliteitsbedrijf dat automobilisten helpt om in één applicatie op afstand in alle landen moeiteloos zowel parkeerplaatsen als oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen te vinden, beheren en betalen. Met zijn toonaangevende technologie ondersteunt EasyPark zijn gebruikers, de bedrijven waarvoor het werkt, steden en parkeerbeheerders met parkeeradministratie, planning en beheer in meer dan 2.200 steden in 20 landen in Europa en Australië. Het bedrijf is eveneens onderscheiden door Deloitte als ‘Best Managed Company’ in 2019 en 2020.

Over Parkmobile

EasyPark en Park-line zijn onderdeel van PARK NOW Group, een toonaangevende aanbieder van mobiele betalingen voor parkeren. Met digitale parkeeroplossingen onder de merken PARK NOW, Parkmobile, RingGo en Park-line opereert de organisatie momenteel in meer dan 1.100 steden in Europa en Noord-Amerika. Het is de missie van de PARK NOW Group is om steden schoner en leefbaarder te maken.

3x een heerlijke roadtrip door België

17 juni 2021

Nieuwe plekken ontdekken: dat doe je het beste met een roadtrip! Ga op pad samen met je favoriete mensen, zet een lekkere playlist op en gáán. Maar waar naartoe? We geven je drie tips voor megafijne roadtrips in België. 1. Combineer Mechelen en Antwerpen Shoppen aan de Meir, cultuur snuiven in Museum aan de Stroom…

Lees verder
delen

De overname van PARK NOW Group door EasyPark Group is nu rond.

01 juni 2021

De autoriteiten hebben hun goedkeuring aangekondigd voor de overname van de wereldwijde dienstverlener voor digitale parkingdiensten PARK NOW Group door EasyPark Group. De EasyPark Group kondigde vandaag aan dat de transactie rond is en dat PARK NOW Group vanaf 1 juni 2021 deel uitmaakt van EasyPark Group. Op 9 maart kondigde EasyPark Group zijn intentie…

Lees verder
delen

EasyPark Group heeft intentie om PARK NOW Group over te nemen

09 maart 2021

De voorgenomen overname van PARK NOW Group kan EasyPark Group de volgende, strategische stap nemen om een toonaangevende, wereldwijde en digitale mobiliteitsspeler te worden die voordeel haalt uit het combineren van eersteklas technologie en dekking. De voorgenomen transactie van PARK NOW Group naar EasyPark Group zal de dekking uitbreiden van eersteklas digitale parkeer- en mobiliteitsdiensten,…

Lees verder
delen

EasyPark en Q-Park: 45 parkings in heel België

29 september 2020

20.000+ extra plekken voor jou! Nooit meer een parkeerkaart of in de rij voor betalen bij een Q-Park parking? Het kan nu in België! Rij de parking in en uit en je parkeersessie start en stopt automatisch. Zo makkelijk! Altijd dichtbij EasyPark en Q-Park werken samen. Zodat jij overal kan parkeren met Parkmobile. De 45…

Lees verder
delen

Ontdek slim en makkelijk parkeren in Elsene

11 juni 2020

Sinds vandaag is het mogelijk om eenvoudig achteraf betalen met EasyPark in Elsene. Parkeer slim met uw mobiele telefoon via de Parkmobile app of sms. Maandelijks rekent EasyPark de gemaakte parkeerkosten met u af via automatische bankdomiciliëring of creditcard. Waar werkt mobiel parkeren met EasyPark in Elsene – Ixelles? Parkeren met EasyPark in Elsene – Ixelles is…

Lees verder
delen